Imagistică

Veterinară

În cadrul clinicii Alegria Vet folosim frecvent examenul ecografic ca metodă de diagnostic în diferite afecțiuni hepatice, renale, genitale
În cadrul clinicii Alegria Vet folosim frecvent examenul ecografic ca metodă de diagnostic în diferite afecțiuni hepatice, renale, genitale, cum ar fi hepatosteatoza, congestia hepatică, tumori hepatice sau renale, hidronefroza, colecțiile uterine.

Metoda neinvazivă, ecografia are avantajul ca poate fi folosită în mod repetitiv pentru a observa evoluția, spre exemplu a gestației, a colecțiilor din cavitatea abdominală sau toracică în urma puncțiilor sau a tratamentelor instituite.

De asemenea, ecografia reprezintă o metodă importantă de diagnostic folosită în cazul urgențelor, cum ar fi uroperitoneul, hemoperitoneul sau ruptura de diafragmă, care necesită o intervenție chirurgicală cât mai rapidă pentru remedierea traumatismelor.

Ecocardiografia este un alt examen imagistic folosit în cazul pacienților cu afecțiuni cardiorespiratorii. Acest examen permite vizualizarea în modul B a cordului, oferind informații despre forma, marimea și legătura spațială dintre structurile cardiace în timpul unui ciclu cardiac. Ecografia Doppler permite evaluarea caracteristicilor fluxului sangvin, a direcției și a velocității, astfel încât permite documentarea și cuantificarea insuficienței valvulare, a stenozei și a sunturilor cardiace.

Decizia de a realiza o ecocardiogaramă o luăm în următoarele situații:
  • investigarea cauzei și a semnificației murmurului cardiac
  • investigarea afecțiunilor cardiace subclinice și a efectelor aritmiilor cardiace
  • identificarea afecțiunilor miocardice și pericardice
  • investigarea ascitei și a efuziunilor pleurale
  • investigarea febrei recurente cu cauze necunoscute (identificarea leziunilor endocardice vegetative)
https://veterinar-bucuresti.ro/wp-content/uploads/2021/09/logo_white_smaller.png

Profesioniști în sănătatea animalelor

Info Contact
Strada Inginer Zablovschi nr. 87
+40 743 228 466
Lun - Vin: 09:00 - 20:00
Sâm - Dum: 09:30 - 14:00
Newsletter

    bt_bb_section_top_section_coverage_image